Peminat

Thursday, September 22, 2011

Cerita Pasal Raya 2011 Part III

Kalau hangpa belum baca part I & II punya, hangpa boleh klik link kat bawah ni..

Cerita Pasal Raya 2011
Cerita Pasal Raya 2011 Part II

30 September 2011
.
.
.
.

1 Syawal 1432 Hijrah



Pagi raya, macam biasa bangun awal sembahyang subuh, baru mandi sunat Aidilfitri...
Siap-siap ke masjid menunaikan solat sunat Aidilfitri dan ziarah kubur.
Balik rumah, kumpul ramai-ramai, salam bersalaman, minta ampun dan maaf.
Jumpa orang tua, salam mohon ampun, duit raya?
Hehehehe..
Takkanlah aku nak minta duit raya lagi kan?



Macam biasa, aku tak ke mana-mana pada Hari Raya pertama.
Adik-adik aku je yang keluar jumpa kawan-kawan diorang.
Aku stay di rumah bersama famili yang lain.
Itu pun dah cukup meriah.
Raya yang seterusnya baru la keluar pergi rumah sanak saudara yang lain.
Raya tahun ni aku tak jalan beraya jauh-jauh dah... :(

Opps..lupa lak yang aku kata pergi Perlis amik lensa DSLR aritu, 
tapi tak diambil kira tu sebab aku pergi sana pun time posa, bukannya beraya.
Tak dikira ok..

Nak jumpa kawan2, dah janji nak kumpul ramai2,
Alih2 tak jadi..adehhhhh...
Sedih gak laaa...
Tapi tu la ada sorang member kamcing aku nih...
YonZ...punya la nak wat surprise konon, nak jumpa aku.



Dah la time tu aku tengah melawat Mak Long aku yang tengah sakit.
Ok la fine, member punya pasal, nanti dah nak sampai Merbok, calling laa..nanti aku balik.
Dah sampai ke sudah takde respon..
Bila dah malam dah dekat pukul 10 baru nak contact yang dia ada kat Semeling kat rumah Norliza.
Haduh...awat lambat sangat bro?
Mau tak mau aku rush jugak pergi Semeling. Nak tengok anak sulong dia..
Huhuhuhu..member dah ada anak weh..aku bila lagi.....Waaaaa...

Raya ni tak bertemu jodoh lagi ke? Hmmmmmm....

Jadi aktiviti raya aku tahun ni tak macam yang lepas2.
Insyaallah next year kut baru ada perubahan.
Setakat ni je la cerita pasal raya aku pada tahun 2011.
Bukan ada apa pun, cuma sekadar meluahkan perasaan je..



Haa...sebelum aku balik ke Mukah, Sarawak.
Aku sempat pergi shopping, mencari seluar jeans yang aku nak aritu.......
Dan aku jumpa jugak akhirnya!!!!
Yaahuuuuuuuuuu!!!
Baru la padan dengan kasut Supra aku...
Thehehehehe...
Seluar jeans jenama Diesel. Slim fit walaupun saiz pinggang yang besar. :)
(bukan minyak aaaa..tampar karang)
Jadi aku dapat juga beraya dengan seluar baru di rumah kawan2 di Mukah ni..

Sekian saja...Peace out!!





p/s: aku dah jumpa adik Kak Wani, berkenan plak aku. Insyaallah kalau ada jodoh.

1 comment:

ain dzaya said...

mud rayer ta abes lagi ka?!!