Peminat

Tuesday, March 15, 2011

Baru Join Blog..

Assalammualaikum.....
Salam sejahtera...


Ok lah...camni..1st time baru nak wat blog....dok tengok org len wat..ok laaaaa...nk wat gak mula-mula..tp try guna fotopages.com...rupanya susah gak..x cantik....dan x sesuai nak wat jalan cerita...tambahan plak aku ni part time fotografer...

Orang kata "blog umpama diari, diari yang kita boleh luah perasaan, yang berbezanya adalah kita nak orang baca apa yang kita tulis..."...........hmmmm....atleast boleh post gambar aktiviti seharian...
Betul jugak....so sekarang ni....aku nak luah perasaan aku kat blog aku yang baru nk wat ni....sori la klau bahasa campur2..tulisan x formal...lagipun, ini bukan novel beb...setiap perkataan kena perfect...hahahahha

Aku nk habaq mai kt hangpa suma.....(hahah..dah kuar loghat utara) maybe hangpa suma pembaca dah kenai aku...klau x, mai aku nak cerita serba sebanyak tentang diri aku.....seperti tajuk kat atas, Kisah Dari Abang Zai - dulu, sekarang dan kemudian....

Ni gambaq aku masa kecik2 dulu..xsilap aku time ni umoq aku dalam 4-5 tahun...kiut x? hahaha...dok kt Kajang..sempat gak aa aku skolah sampai taun 1....SK Bukit 2, Kajang kalau x silap....klau nk cerita masa aku time tu panjang oooo...skit2 dulu aaa...

nama penuh aku: Mohd Zainurin bin Mohamad Zin
famili panggil: wen, nurin, abg wen
member kampung panggil: nurin, rin
member U panggil: shah (hehehe) ada cerita sebalik tu..nnt2 aku cerita...
member kerja panggil: zai (profesional sket)
umoq la ni lagi 3 bulan cukup 28 taun...
masih lagi bujang...tggu masa ja
asal toksah dok kata aaa..anak jati Kedah....
skolah: tadika-di Kajang, Selangor 1989(x ingat nama tadika, kemas kot)
           SK Bukit 2, Kajang, Selangor 1990
           SK Batu Hampar, Merbok, Kedah 1991-1996
           SMK Merbok 1997 - 2001 (sempat masuk form 6 setengah taun sebelum cabut)
           UiTM Seri Iskandar, Perak 2001 - 2004 (sebab ni aku lari dr form 6, amik Diploma Art&Design)
           UiTM Shah Alam, Selangor 2005 - 2007 (sambung amik Ijazah)

cuti setahun sebelum kerja kat The Store SP Plaza bahagian A&P (advertisement & promotion) kerja2 seni laaa...hias kedai, buat design, pamplet,,macam2 aaaa..banyak kisah...nnt aku cerita...

           IPSAH, Sungai Petani, Kedah (sambung blaja jd cikgu....KPLI)

Aku dah kerja..Alhamdulillah sebagai guru di Sarawak nun...hahaha...dh setahun dh kt sini....byk gak kisah kt sini...
ini la rupa aku yang dah membesar bagai johan...anak kebanggaan mak dan ayah aku....trima kasih pada depa dua..tanpa depa, xda la aku....jadi setakat ni je la dulu.....banyak nk kena ubah dalam blog ni...supaya aku senang nk post, supaya hangpa suma senang nak baca...orait..PEACE!!!!

1 comment:

af sembilan said...

takde rupe ko pon?? :O