Peminat

Wednesday, March 16, 2011

Baru Nak Berbuah....

Salam semua...
Ok..untuk kali ini...aku nak cerita sket pasal pokok buah kat umah sewa aku di Taman Li Hua ni...
Ada dua batang pokok...satu pokok mempelam, satu lagi pokok jambu air...selama aku dok sini..baru hari ni aku nampak bunga....ohh...aku ingat dh bunga ni, x sabar nk tggu buah....so, dengan pantasnya aku grab D90 aku trus la shoot..kira nk wat mikro laaa..tgh mencari kut2 ada bunga lgi cantik..tup2 ternampak seberkas buah jambu yg dh masak siap kena makan burung lagi...huh....hepi gila..trus aku shoot, pastu petik dn makan..... :)
Inilah dia gambar yang aku amik...

Org kata sedap kalau cicah garam belacan=kicap+cili+garam+gula+belacan......
Bagi aku, aku prefer kuah rojak..hehehe..nyaman neeehhhh.....yang bermaksud: sedapnyeeeeee....hahahahah
Pokok jambu ni dari taun lepas lagi aku dok takek...org tua kata nk bagi berbuah, buat camtu laa..kt pokok pelam pn dh wat tp x nampak hasil lagi..aku dok pikiq gak..kena kencing kot kat perdu pokok ni....baru nak berbuah..yelaa...ada gak org tua kata, tabur garam keliling pokok....air kencing tu kn ada garam..hahahahha
Geli aku.......wek.....

Tahun ni ada housemate baru, Fahmi namanya..dia rajin gak la kemas keliling umah...potong rumput, buat batas tanam sayur..la ni ada sayur kacang, ulam raja, serai, cili baru semai...huhu...xyah beli kat luar dh nnt... :) Nak tanam apa plak nnt ek..hmmmmmm......kena cari benih laaa...hhehehehhe
Oraittt....PEACE!!

1 comment:

Duq Na said...

sedap tuh..hehe:)