Peminat

Saturday, May 14, 2011

MENU pagi ini.....

Assalammuaalaikum...salam sejahtera....

Yahaaaaa!!! Sudah boleh update!!!

Jadi, menu aku pada pagi ini, breakfast merangkap lunch. Brunch!!




SUP MASAM PEDAS dengan maggi kosong...

MANCIIIITTT!!!
Jadi entah camne la boleh nak masak benda gini pagi2...hmmm.....
Nak kata perut lapar, memang lapar pun..ada je roti dengan planta atas meja nih...tapi mungkin sebab member ada datang dari jauh kut..so, aku masak la....hehehehhe
So, camne aku masak?
Senang je...tak banyak pun ramuan.
Untuk buat sup masam pedas ni aku guna instant je...ahahahaha!!!
Banyak jenis dan jenama ada di jual kat kedai nuuu...
Isinya aku letak fish ball dengan carrot.
Letak telur 2 biji yang dikacau untuk tekstur.
Aku letak cili untuk rasa lebih pedas. aku suka pedas-pedas. Huh...

Last sekali rebus apa sahaja mee segera...aku guna jenama maggi. Perencah tak payah letak. Rosak rasa sup nanti.




Cara nak hidang:
Letakkan rebusan mee yang telah ditoskan kedalam pinggan.
Cedok kuah sup tadi ke atas mee tersebut.
Makan sementara masih panas-panas.
Nyam-nyam..







Dah abis makan, ini la minuman aku. 
Haluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus........
Nescafe 3 in 1
Rich flavour (peket hijau)



Setakat ni laa..entry aku...
Dah tak makan tengahari dah aku nih...
Kenyang.. 

BE PEACE UPON YOU......


5 comments:

oh!faizal said...

Canggih beb!!! bakat terpendam nih... heheheeehe

saiful@SESTRONOVA said...

nampak sedap jek.. lapqlah

Zainurin Zin aka BanZai said...

Esok menu len plak kut..heheheh

dila bahar said...

pelik nyer.... ermm... perasa nya yek??

Zainurin Zin aka BanZai said...

Sup Masam Pedas. Rasa masam-masam pedas. Macam tomyam tapi bukan.